06 30 532 2651 (H-P: 9-19, SZ: 9-12, V: 16-19) info@petcare.hu

Fogápolási termékek kutyáknak

A kutyák nem tudnak fogat mosni. A fogak egészségének megőrzése a gazdi feladata. Az elhanyagolt fogazat emésztési zavarokhoz és fogvesztéshez vezethet. Előzze meg ezeket a problémákat fogápolási termékeinkkel!

TERMÉK KERESŐ

Állatfaj

Gyártó

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

A fogkövesség a 3 évesnél idősebb kutyák többségénél jelen van, különösen a kistestű kutyusok hajlamosak rá. A fogkő állandó gyulladást tart fenn a szájüregben, megterheli az immunrendszert. A krónikus fogínygyulladás fogínysorvadáshoz és végső soron a fogak elvesztéséhez vezet. Ráadásul a fogkő üregeiben tanyázó baktériumok a vérkeringéssel más szervekbe- elsősorban a vesékbe és a szívbelhártyához is eljutnak és súlyos elváltozásokat okoznak.

Hogyan előzze meg kutyája fogkőképződést? RÁGASSA KEDVENCÉT! A rágás megtisztítja a fogak felszínét a táplálékból származó lepedéktől. Rágnivalónak tökéletesen alkalmasak a megfelelő szemcseméretű kutyáknak készült száraztápok, jutalomfalatok és a bőrből készült rágókák is. A nagy és erős csontokkal vigyázzon! Zománc sérülést vagy fogtörést is okozhatnak.

Ha időben elkezdi, a fiatal kutyák könnyedén hozzászoktathatók a rendszeres fogmosáshoz. Erre a célra kutyák számára kialakított fogkefék és nem habzó ízesített fogkrémek kaphatók. Nem árt évente egyszer megmutatni kedvence fogazatát állatorvosnak. A már kialakult kemény fogkövet ő fogja majd leszedni ultrahangos készülékével.