06 30 532 2651 (H-P: 9-19, SZ: 9-12, V: 16-19) info@petcare.hu

Light SH-Ivermectin spot on 5ml

Light SH-Ivermectin spot on 5ml

3 550 Ft

Különböző külső (tolltetű, atka, kullancs) és belső paraziták (orsó-, hajszálféreg stb.) okozta fertőzések kezelésére verseny-, posta-, díszgalambok számára.

Kiszerelések: 5 ml

Javallat:
Különböző külső (tolltetű, atka, kullancs) és belső paraziták (orsó-, hajszálféreg stb.) okozta fertőzések kezelésére, nevezetesen valamennyi, testfolyadékkal  táplálkozó parazita faj elleni kezelésre.

Célállat: Verseny-, posta-, díszgalambok, nagyobb testű díszmadarak.

Összetétel: 

Ivermectin: 10 mg, Vivőanyag ad: 1 ml spot on

Alkalmazás módja: Spot on.
A madár nyakbőrére kell cseppenteni a tollak széthúzása után. A kezelést időről-időre meg kell ismételni az újrafertőződés és az ectoparazita peték kelési ütemének függvényében. A külső élősködők petéit a szer nem öli el. Az állomány teljes orsóféreg- és hajszálféreg- mentesítése a versenygalambok esetében úgy oldható meg, ha valamennyi állatot három hetenként kezeljük és ezt a kezelést fél éven át folytatjuk.

Adagolás:

Átlagos adagja: 0,4 mg/test tömeg kg.
1 csepp 0,2 mg ivermectint tartalmaz, tehát egy csepp SH-Ivermectin spot on fél kilogramm élősúlyra számítva egyszeri alkalommal.

Figyelmeztetés: Kis testű madaraknál a szert a túladagolás miatt ne alkalmazzuk, mert mérgezést okozhat. (Kistestű madarak részére rendelkezésre áll a Light SH-Ivermectin csepp.)

Megjegyzés: A készítmény élelmiszer-termelő állatoknál nem használható

Tárolás: Száraz helyen, 25 °C alatti hőmérsékleten kell tárolni.

További információk

Tömeg 0.1 kg
Termék típusa

Ápolási termék

Életkor

Kölyök/fiatal, Felnőtt, Idős

Testméret

Kistestű, Közepes testű, Nagytestű

Márka

Kiszerelések

10 ml