06 30 532 2651 (H-P: 9-19, SZ: 9-12, V: 16-19) info@petcare.hu

Nexgard Combo spot-on macskáknak

Nexgard Combo spot-on macskáknak

Parazitaellenes spot-on macskáknak: külső élősködők (bolhák, kullancsok vagy fülatkák) és belső élősködők (galandféreg és fonálférgek) által okozott kevert fertőzések kezelésére

A termék vényköteles, KIZÁRÓLAG vény ellenében tudjuk kiadni! Az ár felől kérjük érdeklődjön az info@petcare.hu e-mail címen vagy  +36305322651 mobilszámon.

A termék vényköteles, KIZÁRÓLAG vény ellenében tudjuk kiadni!

A Nexgard Combo egy parazitaellenes rácsepegtető oldat, amelyet külső élősködők (bolhák, kullancsok vagy fülatkák) és belső élősködők (galandféreg és fonálférgek) által okozott kevert fertőzések kezelésére alkalmaznak macskáknál. A NexGard Combo hatóanyagai az ezafoxolaner, az eprinomektin és a prazikvantel.

A készítmény kizárólag igazolt kevert fertőzések esetén alkalmazható, illetve abban az esetben, ha a macskák jelentős mértékben ki vannak téve a külső élősködők és fonálférgek által okozott kevert fertőzésnek, és ezzel egy időben galandféreg elleni kezelést igényelnek. Ha nem áll fenn az egyidejű
fertőzés kockázata, fontolóra kell venni egy kevésbé széles spektrumú parazitaellenes gyógyszer alkalmazását.

Külső élősködők esetén a NexGard Combo egyszeri alkalmazásával egy hónapig kezelhetők a bolha- és kullancsfertőzések. Emellett fülatka-fertőzések kezelésére, valamint bolhaallergia okozta dermatitisz (a bolhacsípésekkel szembeni allergiás reakció) kezelésének részeként is alkalmazható.
Belső élősködők esetén a NexGard Combo a bélrendszer galandférgek, illetve fonálférgek/kampósférgek általi fertőzéseinek kezelésére, illetve tüdőférgesség vagy egy, a húgyhólyagot fertőző fonálféreg általi fertőzés kezelésére alkalmazható.

A NexGard Combo alkalmazásonként egy hónapig megelőzi a szívférgesség kialakulását is.

Hogyan kell alkalmazni a Nexgard Combo-t?

A készítmény rácsepegtető oldat formájában, két különböző térfogatú applikátorban kerül forgalomba. A térfogat a macska testsúlyától függ. Az applikátor tartalmát a nyak középső részén egyetlen ponton kell felvinni a macska bőrére, ahonnan a macska nem tudja azt lenyalogatni.

Hogyan fejti ki hatását a Nexgard Combo?
A NexGard Combo hatóanyagai más-más módon hatnak a külső és belső élősködők elpusztítása érdekében.
Az ezafoxolaner egy ektoparaziticid szer, ami azt jelenti, hogy elpusztítja azokat a külső élősködőket, amelyek a macska bőrén vagy a bőrében, szőrzetében vagy fülében élnek. Megakadályozza az élősködő idegsejtjei közötti jelátvitelt (neurotranszmissziót), ami az élősködő idegrendszerének kontrollálatlan működéséhez vezet és az élősködő pusztulását eredményezi. A bolhák a kezelést követő 24 órán belül, a kullancsok 48 órán belül elpusztulnak. Az ezafoxolaner a bolhákat még a petelerakás előtt elpusztítja, és így megakadályozza a háztartás megfertőződését.

Kapható kiszerelések:

NexGard Combo rácsepegtető oldat macskáknak < 2,5 kg
NexGard Combo rácsepegtető oldat macskáknak 2,5-7,5 kg

Hatóanyagtartalom:

Nexgard Combo          Adag (ml)  Ezafoxolaner (mg)  Eprinomektin (mg)  Prazikvantel (mg)
Macskák 0,8–<2,5 kg          0,3            3,60                          1,20                          24,90
Macskák 2,5–<7,5 kg          0,9           10,80                         3,60                          74,70

Bővebben:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/nexgard-combo-epar-medicine-overview_hu.pdf

További információk

Állatfaj

Macska

Tulajdonság

Élősködők ellen